Skip to main content
logo
Bij S.A.S.N. kunt u terecht met uw auto,
sloopauto schadeauto, of bus
en voor aankoop van een occasion
Makkelijk en snel uw auto verkopen?
Bel of Whatsapp
06-45 12 54 61 of 06-36 13 58 07
Direct een inkoper aan de lijn!

Of stuur een foto van de auto via Whatsapp
en wij nemen contact met u op.

Certificering

Alle autodemontagebedrijven of auto inkoopbedrijven waarmee wij samenwerken zijn aangesloten bij RDW, de brancheorganisatie STIBA en Auto Recycling Nederland (ARN). Het bedrijf bezit alle benodigde vergunningen en moet zich aan strenge regels houden. Op de uitvoering van deze regels wordt gecontroleerd.

Certificering RDW

logo-RDWRDW is de afkorting van RijksDienst Wegverkeer. De RDW, als publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen, heeft expertise in de uitvoering van wettelijke en opgedragen taken.
Taken op het gebied van toelating van voertuigen, toezicht en handhaving, registratie, afgifte van documenten en het verstrekken van informatie.
bewaakt de milieu- en veiligheidsapecten van het Nederlandse voertuigpark. Voertuigen die in Europa en
De RDW dient het publiek belang. Als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu draagt de RDW bij aan de realisatie van beleidsdoelstellingen op het gebied van mobiliteit, verkeersveiligheid en milieu.

Certificering Stiba

logo-STIBAStiba is al jarenlang de Nederlandse brancheorganisatie van gecertificeerde auto-, motorfiets-, truck- en aanverwante voertuigdemontagebedrijven.
Een bedrijf kan niet zomaar lid worden van Stiba: het lidmaatschap en de certificering is voor u als klant een bewijs dat het bedrijf voldoet aan de eisen die aan vergunningen, garantie en kwaliteit worden gesteld. Alle Stiba-bedrijven beschikken over een geldig certificaat KwaliteitsZorg Demontage (KZD).
KZD (KwaliteitsZorg Demontage) is een kwaliteitssysteem voor de voertuigdemontagebranche. In de KZD-norm zijn eisen met betrekking tot demontage, arbowetgeving, materiaalrecycling en kwaliteit vastgelegd.
De norm is niet wettelijk verplicht, maar alle demontagebedrijven die aangesloten zijn bij STIBA en ARN zijn verplicht aan deze norm te voldoen. Deze norm biedt zekerheid dat het demontagebedrijf voertuigen milieuvriendelijk en volgens een landelijke norm demonteert en voor recycling aanbiedt.

logo-ARNARN Auto Recycling is 1 van de 3 business units van ARN, en houdt zich bezig met het behalen van de doelstelling van 95% recycling van autowrakken.
Samen met een netwerk van bijna 300 ketenpartners zorgt ARN Auto Recycling voor de milieuverantwoorde verwerking van afgedankte auto’s.
Aan het eind van de levenscyclus gaat uw auto naar ‘de sloop’ oftewel het autodemontagebedrijf. In Nederland worden jaarlijks zo’n 230.000 autowrakken gedemonteerd. Minimaal 95% van het autogewicht wordt gerecycled en nuttig toegepast. Deze doelstelling van 95% is sinds 2015 wettelijk, en heeft ARN samen met de ketenpartners inmiddels behaald.