Makkelijk en snel uw auto verkopen?
Bel of Whatsapp
06-45 12 54 61 of 06-36 13 58 07
Direct een inkoper aan de lijn!
Stuur een foto van de auto via Whatsapp
en wij nemen contact met u op.

Wat heb ik nodig om mijn auto te verkopen

Stel, u wilt uw auto verkopen, maar u weet niet precies wat daarvoor nodig is. Wat heb ik nodig om mijn auto te verkopen, vraagt u zich af.

Wat heb ik nodig om mijn auto te verkopen

Bij de verkoop van een auto heeft u de documenten nodig die vereist zijn voor het overschrijven, zodat de auto op de naam van de nieuwe eigenaar komt. Als dat niet gebeurt, dan bent u nog niet van uw verantwoordelijkheden af. Ook niet als de koper de auto al betaald en meegenomen heeft.

wat heb ik nodig om mijn auto te verkopenBij het overschrijven bij het zogenaamde kentekenloket (vaak op het postkantoor) of bij de RDW zelf, heeft u het volgende nodig:
– het Tenaamstellingsbewijs en
– het Overschrijvingsbewijs
óf
– de kentekencard en
– de tenaamstellingscode

U kunt uw auto ook verkopen aan een voertuigbedrijf. Dat bedrijf moet dan wel door de RDW erkend zijn. U kunt dit zien aan het RDW-bordje op de muur waarop bijvoorbeeld staat Afgifte vrijwaringsbewijzen. Wij zijn een bedrijf met RDW-certificering, en daarom krijgt u meteen een RDW-vrijwaringsbewijs van ons, als u de auto aan ons verkoopt. Ook als we de auto bij u ophalen. Handig en vertrouwd.

Bij de verkoop geeft u het complete kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode aan onze medewerker. Ook laat u een geldig legitimatiebewijs zien. U krijgt van onze medewerker dan een bewijs dat het voertuig niet meer op uw naam staat. Dit bewijs is het vrijwaringsbewijs. Hierdoor wordt de wegenbelasting gestopt op de datum van verkoop, en u kunt er uw autoverzekering mee opzeggen.

Het kentekenbewijs niet meer compleet?

Bent u een deel van het de papieren kwijt, dan moet u eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Als u de tenaamstellingscode kwijt bent, dan moet u een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen. Dit kan bij de RDW.

Een bod op uw auto

Nu u het antwoord heeft op de vraag “Wat heb ik nodig om mijn auto te verkopen” weet u ook of u alle benodigde documenten heeft. Wilt u weten welk bedrag u voor uw auto kunt krijgen bij verkoop, vul dan het contactformulier op deze pagina in, stuur een appje of bel ons. U krijgt dan per omgaande ons bod op uw auto. Ook sloopauto’s of auto’s met schade kunt u bij ons aanmelden. Bij ons is uw sloopauto altijd meer waard dan 100 Euro. Wij hebben jarenlange ervaring met de inkoop van sloop- en demontagevoertuigen. Hierdoor kunnen wij in heel Nederland auto’s inkopen voor demontage en krijgt u een goed bod.

Onze voordelen op een rij:

  • Uw auto wordt op een milieu-verantwoorde wijze opgehaald en gerecycled
  • U ontvangt van de chauffeur direct een vrijwaringsbewijs
  • Het afgesproken bedrag wordt direct aan u uitbetaald
  • Wij zijn 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

We zijn altijd geïnteresseerd in jonge auto's, ook met schade!

Bel of app voor een goed bod. We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen op 7.