Skip to main content
logo
Bij S.A.S.N. kunt u terecht met uw auto,
sloopauto schadeauto, of bus
en voor aankoop van een occasion
Makkelijk en snel uw auto verkopen?
Bel of Whatsapp
06-45 12 54 61 of 06-36 13 58 07
Direct een inkoper aan de lijn!

Of stuur een foto van de auto via Whatsapp
en wij nemen contact met u op.

Diesel van voor 2001

Milieuzone en diesel voertuigen

milieuzone Utrecht
foto Remko de Waal – ANP
Op diverse plaatsen bestond er al een milieuzone voor vrachtwagens, een gebied in de binnenstad van grote gemeenten waar de toegang voor vrachtwagens die te veel fijnstof en stikstofoxiden uitstoten beperkt is, om de luchtkwaliteit aan de normen te laten voldoen.
Sinds 1 januari van dit jaar is er ook een milieuzone voor andere diesels, namelijk in Utrecht. Deze geldt niet alleen voor vrachtwagens, maar ook voor personenauto’s en bestelwagens. Dit betekent dat dieselvoertuigen met een Datum Eerste Toelating (DET) van voor 1 januari 2001 de zone niet in mogen. De DET is af te lezen op het kentekenbewijs.

Boete’s

In Utrecht worden auto’s die de milieuzone niet in mogen geregistreerd, met camera’s, flitsauto’s en toezichthouders. Overtreders krijgen een boete via het CJIB, van 90 Euro.
De camera’s bij de invalswegen naar het centrum van Utrecht fotograferen elk nummerbord. Wie een te oude auto heeft ziet dan een paar honderd meter verderop een rode ‘Nee’ op een bord opflitsen: U mag de milieuzone niet in. Tijdens de eerste maanden kregen overtreders alleen een waarschuwing, maar sinds april worden er ook bekeuringen uitgedeeld en staan er langs alle wegen speciale verbodsborden.

Rechter

Er zijn al rechters geraadpleegd over de milieuzone. De voorzieningenrechter vindt dat cijfers en rapporten over het effect van een milieuzone uitgebreider bestudeerd moeten worden, maar ziet geen reden de Utrechtse zone meteen te verbieden. De milieuzone in het centrum van Utrecht blijft voorlopig in stand. Mocht later blijken dat de zone toch onterecht is ingesteld, dan kan de gemeente al opgelegde verkeersboetes terugbetalen, aldus de rechter.
De zaak komt later dit jaar opnieuw voor de rechter. Ondertussen heeft Rotterdam besloten om per 2016 ook een milieuzone in te stellen.

Uw diesel auto verkopen?

Heeft u zelf een diesel van voor 2001 en wilt u deze verkopen? Bel dan naar 123snelautoverkopen op 06-45 12 54 61 of 06-36 13 58 07 of stuur ons een whatsapp bericht. U krijgt dan van ons een bod op uw auto en als u daarmee akkoord gaat halen we de auto gratis bij u op. U krijgt het geld dan direct uitbetaald en u ontvangt een vrijwaring van de chauffeur.
 

diesel, milieuzone, Rotterdam, Utrecht